60 Years of Silence.

Hellberg Safety feirer 60 år med utvikling av personlig beskyttelse. Vi har siden 1962 jobbet iherdig for å gjøre det mulig for folk å arbeide i støyende eller farlige omgivelser uten å måtte bekymre seg, skade seg eller lide av hørselstap.

image

Feirer 60 år med stillhet.

Vi har siden 1962 jobbet iherdig for å gjøre det mulig for folk å arbeide i støyende eller farlige omgivelser uten å måtte bekymre seg, skade seg eller lide av hørselstap. Vår historie og vårt engasjement betyr at vi vet alt om sikkerhet. I dag er Hellberg Safety et internasjonalt selskap som leverer verneutstyr til arbeidere over hele verden, men det hele startet i en familiegarasje i en liten by i Sverige.

Velkommen til vårt digitale museum – her kan du ta en titt på hvordan det hele startet!

1960-tallet

De tidlige Hellberg-produktene ble markedsført og solgt under merkenavnet "No Noise". Dette verneytsyret ble så populært blant arbeidere at navnet "Popular" til slutt ble lagt til som modellnavn. Både No Noise og Popular levde videre som produktnavn lenge etter 1960-tallet.

Hellberg ble tidlig representert over hele Europa og i Nord-Amerika. I et produktark fra Nederland representerer fotomodellen den moderne arbeideren perfekt på den tiden.

image
image

De første Hellberg-modellene som ble kalt No-Noise, var også tilgjengelige for hjelmmontering. Her markedsført av en av våre første forhandlere, svenske AB Tegma

Royal National Board of Occupational Safety and Health (ASS) var en svensk myndighet med ansvar for HMS-spørsmål. ASS ble etablert i 1949 og hadde hovedkontor i Solna (Stockholm). ASS ble i 2001 omorganisert til Arbetsmiljöverket (AV).

image
image

1970-tallet

Hellberg forsto tidlig viktigheten av å kunne kombinere ulike PVU-produkter uten å gå på kompromiss med passform, komfort og sikkerhet.

Med tilsvarende klima, miljø og industri som Sverige, ble Canada tidlig et viktig marked for Hellberg. På slutten av 70-tallet introduseres ansiktsbeskyttelse i produktsortimentet og blir en umiddelbar suksess hos skogsarbeiderne på begge sider av Atlanteren.

image
image

Hellberg har gjennom årene samarbeidet med forskjellige hjelmprodusenter for å sikre at hørselvernene våre passer perfekt til vernehjelmene sine.

image
image

På 70-tallet ble barten veldig populær gjennom mange film- og TV-stjerner, og selv i hørselsverndatablad kan en se dette.

image

1980-tallet

Det svenske statsbaneverket var en av de tidlige adapterne til den nye aktive lytteteknologien utviklet av Hellberg på slutten av 80-tallet. Dette gjorde det mulig for arbeiderne å høre varselsignaler og andre viktige lyder mens de jobbet på sporene, fortsatt beskyttet mot høy støy.

Det spiller ingen rolle hvor god beskyttelsen er hvis den ikke er behagelig å ha på seg. På 80-tallet ble det gjort flere uavhengige undersøkelser av hørselvern, alle rangerte Hellberg som nr. 1 på komfort, inkludert en undersøkelse utført av det svenske forsvaret. Og brukerkomfort står fortsatt øverst på listen når vi utvikler nye produkter.

image
image

I 1985 ble EPOK-systemet introdusert. Dette var et revolusjonerende system for å kombinere hode-, ansikts- og hørselsvern på en helt sømløs måte. Brukere kunne enkelt bytte mellom forskjellige ansiktsskjermer eller øreklokker, egnet til den aktuelle arbeidsoppgaven, uten å trenge flere hjelmer.

De første passive hørselvernene i Mark-serien ble lansert sammen med kombinasjonssystemet til EPOK. De inneholdt et nytt tilkoblingssystem for hjelm og visir. Mark-serien ble utvidet tidlig på 90-tallet.

image
image

Å bruke Concorde var veldig populært i all slags markedsføring av stort sett alle på denne tiden. Her representert på emballasjen til øreklokken "Hellberg X Super".

image

1990-tallet

Local, Regional og Global. Dette var modellnavnene til en serie hørselvern med kommunikasjonsegenskaper som ble introdusert på midten av 90-tallet. Hørselvernene gjorde det mulig for arbeidere å kommunisere i støyende omgivelser over korte, mellomstore og lange avstander. I år lanserte vi en ny versjon av hørselvernet Local – les mer om det her

Intego-systemet var et nytt system som kombinerte øye-, hørsels- og åndedrettsvern og ble lansert på Birmingham-messen i Storbritannia.

image
image

Høselvernet Mark 8-10-12 hadde en forskjell på 3 dB beskyttelsesnivå mellom seg, etter prinsippet om at en dobling av lydtrykket representerer en økning på 3 dB. 3dB-trinnene brukes fortsatt i vår nåværende "Secure"-serie.

På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet introduserte Hellberg en ny teknologi i alle våre aktive hørselvern, kalt "EPS" (Electronic Protection System). Det begrenset den innebygde elektronikken til bare å gjengi lyder til et trygt nivå på maks 82 dB. Systemet var lynraskt, og sørget for at ingen toppstøy noen gang ville nå brukerens øre gjennom høyttalerne. EPS-systemet er fortsatt integrert i alle våre elektroniske øreklokker, men med ny og forbedret teknologi.

image
image

En annen måte å kommunisere budskapet vårt på, fungerte bra i Italia på den tiden. Likevel er det like viktig å beskytte seg under jobb som på fritiden!

image

2000-2010-tallet

I løpet av 2000-2010-tallet utvikler og lanserer Hellberg en ny serie passive hørselvern kalt Secure, som snart skulle bli en bransjestandard for fargekoding av hørselvernets beskyttelsesnivå. På begynnelsen av 10-tallet er elektroniske modeller lagt til Secure-serien, inkludert FM-radio og modeller med medhørsfunksjon, og innen 2014 introduseres Hellbergs første Bluetooth-hørselsvern.

image
image

2020-tallet

I 2018 ble vi en del av Hultafors Group AB. En sterk eier i ryggen gjør at vi kan utvikle oss på mange måter, både produkt og mennesker, men også i vår misjon om å levere en trygg arbeidsdag for alle. I dag er Hellberg Safety et internasjonalt selskap som leverer verneutstyr til arbeidere over hele verden. Vi utvider og forbedrer stadig vår produktportefølje, for å gi deg trygghet.

image
image
image