Bluetooth

Hellberg bruker Bluetooth-teknologi i hørselvernene, slik at du kan ringe og strømme musikk samtidig som du arbeider. Du trenger ikke å ta av deg hørselvernet for å svare på telefonsamtaler eller skru opp stereoanlegget for å høre musikken gjennom støyen.

image

Hva er Bluetooth?

Bluetooth-teknologi bruker radio med kort rekkevidde til å koble sammen to enheter. Det gjør at man slipper å bruke kabler for å koble til forskjellige elektroniske enheter, for eksempel hodetelefoner.

I konseptuell form ble teknologien først unnfanget mot slutten av 1980-tallet for å lage trådløse hodetelefoner. Noen år senere, i 1994, ble den realisert som en faktisk teknologi av et team ved Ericsson.

Ordet Bluetooth kommer fra kallenavnet til den danske kongen Harald «Blåtann» Gormsson, som levde på 900-tallet og som samlet stammene i Danmark til ett kongerike. På samme måte som han samlet stammene, ble Bluetooth-teknologien utviklet for å samle trådløse enheter som ellers ikke kan kommunisere med hverandre.

Med våre elektroniske hørselvern med Bluetooth kan du arbeide samtidig som du kommuniserer med omverdenen eller nyter favorittmusikken din.