Guide for å velge vernebriller

Hellberg Safety har et bredt spekter av vernebriller med ulike beskyttelsesnivåer. Brillene er laget av lette, holdbare materialer og har en linseteknologi som er spesielt utviklet for arbeid. Våre vernebriller tilbyr komplett beskyttelse og tydelig sikt kombinert med god komfort gjennom hele arbeidsdagen.

image

Hellberg sine verne- og kapselbriller er designet for å forbedre sikkerheten under alle typer forhold. De har støtsikre linser med ripebeskyttelse på begge sider. Du kan velge mellom flere ulike linsetyper som er laget for å gi optimal beskyttelse og tydelig sikt i ulike arbeidsmiljø. Vi har også vernebriller og kapselbriller som kan brukes sammen med vanlige optiske briller.

image

Hvorfor skal jeg bruke vernebriller?

Vernebriller beskytter øynene dine mot skader forårsaket av kjemikaliesprut, luftbårne partikler, stråling og mer. Hellberg vernebriller og kapselbriller kombinerer topp moderne teknologi og høy kvalitet for å gi best mulig beskyttelse og komfort. De kan enkelt kombineres med hørselvern, vernehjelmer og visir.

Kvalitetsmaterialer, ergonomisk design og praktiske funksjoner som en myk nesebro og justerbare sidestsykker ved tinningen holder brillene på plass i ansiktet og under hørselsvernet.

Hvilke vernebriller skal jeg velge?

Vernebriller eller kapselbriller bør brukes i alle arbeidsmiljøer som inneholder potensielle farer for øynene. Fordi øynene dine er veldig sårbare, er det veldig viktig å tilpasse beskyttelsen til arbeidsmiljøet ditt. Øyevern er merket i forskjellige klasser som er tilpasset forskjellige bruksområder.

image

Partikler

Når du arbeider med metall, tre eller stein, kan partikler lett treffe øynene og forårsake alvorlig skade. Selv svært små partikler kan skade øynene dine. Da trenger du vernebriller med støtbeskyttelse.

Typiske oppgaver som kan produsere farlige partikler er kutting eller sliping av metall, saging av tre med motorsag eller maskinering. Jo kraftigere verktøy og kraft som brukes, jo større er risikoen for skader. Kombiner øyebeskyttelse med ansiktsbeskyttelse om nødvendig.

Væsker og kjemikalier

Skadelige væsker og kjemikalier kan forårsake alvorlig øyeskade. Farlige væsker og kjemikalier spruter lett og utgjør også en fare for huden din og resten av ansiktet ditt. Om nødvendig anbefaler vi en kombinasjon med ansiktsbeskyttelse som er godkjent for det aktuelle beskyttelsesnivået.

Svakt lys

Hvis du trenger briller som skaper bedre lys og kontrast når du arbeider i mørke omgivelser, bør du velge briller med ELC, Enhanced Light Coating. Dette belegget er også egnet når du beveger deg frem og tilbake mellom sollys og kunstig lys.

Vernebriller med UV-beskyttelse

Velg et par solbriller med stil når du trenger beskyttelse mot solen og skadelig UV-lys. UV-beskyttelse er tilgjengelig med både klare og fargede linser. Våre linsebelegg med blått speilobjektiv og rød speilobjektiv er egnet for å jobbe utendørs i solen. Det røde belegget er best egnet for sterkt sollys. Med antiduggbeskyttelse forhindrer du også at linsene begynner å dugge i varme og fuktige omgivelser.

Hvis du trenger å bevege deg frem og tilbake mellom innendørs og utendørs miljøer, er objektivtypen I/O (Indoor/Outdoor) eller fotokromatiske linser gode valg som vernebriller.

image

Våre beste vernebriller

De beste vernebrillene er de vernebrillene som passer best til de utfordringene du møter i arbeidsmiljøet ditt og dine personlige preferanser. Gode vernebriller gir ikke bare utmerket beskyttelse, de er også behagelige å ha på. Komfort er en veldig viktig funksjon innen øyevern, fordi den sørger for at beskyttelsesbrillene brukes så mye som mulig. Og som alltid er det beste verneutstyret det som faktisk brukes! Derfor er Helberg sine vernebriller lette og komfortable med ergonomisk design.